Novosti|

Konferencija na temu “Starost u moderno doba“ bila je jedna od planiranih i provedenih aktivnosti u okviru projekta “Zajedno za treću dob“ nastalog s ciljem unaprjeđenja kvalitete i širenja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga na području grada Belišća.

Konferencija je održana 11. travnja 2023. godine u prostorijama Matice umirovljenika grada Belišća.
Na početku konferencije sve je srdačno pozdravila predsjednica Matice Marija Ilić. Ovom prigodom razgovaralo se o aktivnostima, mogućnostima i izazovima starijih osoba. Sudionici konferencije bili su i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković te predstavnici aktivnih starijih osoba na području grada Belišća Ana Puljek i Slavko Golik.

Podsjećamo, kroz projekt “Zajedno za treću dob”, kojemu je nositelj Grad Belišće, a partner Matica umirovljenika grada Belišća zaposleno je 11 osoba što skrbe za više od 100 starijih osoba kroz organizaciju pomoći u kući i pružanje ostalih usluga izvaninstitucionalne skrbi. Navedeni projekt provodi se 20 mjeseci i to od 8. listopada 2021. do 8. lipnja 2023.godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 260.359,68 EUR, a njegova cjelokupna vrijednost financirana je u 100% iznosu. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content