Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, odmah na početku rujna, osmislila je nekoliko zanimljivih događanja koja su svojevrsna najava brojnih drugih događanja kojima će obilježiti jesensko doba godine.

Tako je u srijedu, 1. rujna 2021., u Knjižnici gostovao renomirani osječki ilustrator i umjetnik, Dražen Jerabek.

Dražen je već gostovao u Belišću zajedno s osječkom spisateljicom za djecu Dubravkom Pađen-Farkaš čije je slikovnice upravo on ilustrirao. Ovoga puta došao je samostalno predstaviti svoj bogati rad i to u obliku izložbe i čak dvije kreativne radionice pod zajedničkim nazivom „Grčka mitologija u ilustraciji“. Izložba njegovih grafičkih ilustracija postavljena je u predvorju zgrade Gradske uprave grada Belišća i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće te su uz njegovu izložbu postavljene i kaširane skulpture samouke umjetnice iz Petrijevaca pod nazivom „Papirni svijet Darije Prša“. Darijine skulpture izvrsno su se uklopile uz tematiku Draženovih ilustracija, a kako su napravljene od papira samim time su itekako adekvatne za izložbu u Belišću koji je poznat kao grad papira. Obje izložbe mogu se pogledati u razdoblju od 1. do 20. rujna 2021. godine, stoga belišćanske knjižničarke pozivaju sve ljubitelji umjetnosti da dođu pogledati Draženov i Darijin istančani umjetnički izričaj.

Istoga dana Dražen je održao i dvije kreativne radionice u prostoru Knjižnice. Prva je održana u 10 sati i bila je namijenjena za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a druga je započela u 12 sati i na njoj su sudjelovali umirovljenici. Svima njima osječki ilustrator pokazao je čime se on zapravo bavi, odnosno pokazao im je osnove tehnike grafičkog crtanja. Glavni motiv ilustracija bila su razna bića grčke mitologije i svi su sudionici uspješno nacrtali svoje vizije tih čudesnih bića.

Ostale aktivnosti koje je Knjižnica organizirala nastavljaju se 2. i 3. rujna 2021., a detaljne informacije o njima mogu se pronaći na knjižničnoj Facebook stranici. 

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content