Novosti|

Svake godine, već tradicionalno, povodom Uskrsa u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće organizira se kreativna radionica za djecu na kojoj se izrađuju razni ukrasi. Jedna takva prigodna uskrsna radionica održana je i ove godine, točnije, u četvrtak, 7. travnja 2022. na kojoj je sudjelovalo osam učenika osnovnoškolskog uzrasta. Kreativna Belišćanka Zlata Balaž pokazala im je kako preinačiti običnu staklenku i plastična jaja u originalne rukotvorine.

Započeli su ukrašavajući plastična jaja koja su obojili različitim akrilnim bojama, a kao pribor za bojanje koristili su prozirnu foliju. Ta zanimljiva, drukčija tehnika bojanja akrilnim bojama omogućila im je da postignu efekt imitacije mramora pa su jednolična plastična jaja dobila pravi mramorni izgled. Nakon toga osnovnoškolci su na maštovit način pretvorili malene staklenke u praktične posudice u kojima se mogu izložiti ukrašena jaja. Za to su upotrijebili zelenu filc tkaninu izrezanu u obliku trave kojom su oblijepili cijele staklenke. Osim filca, za njihovo ukrašavanje bio im je potreban i raznobojni moosgummi materijal. Od njega su napravili motive kao što su leptiri, cvjetići i lišće koje su vrućim ljepilom lijepili na travu od filca. Tako su staklenke postale proljetne i vesele baš u skladu sa šarenim, mramornim jajima.

Vesela su pak bila i djeca jer su zadovoljna i ponosna ponijela sa sobom svoje uskrsne dekoracije koje će zasigurno ovoga Uskrsa ukrašavati njihove domove.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće  

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content