Novosti|

Belišće, 18. lipnja 2020. godine – Gradonačelnik grada Belišća, direktorica tvrtke Hidrobel d.o.o. i zamjenica gradonačelnika grada Belišća predstavili su trenutne aktivnosti na Projektu vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće.

Tvrtka Dvorac d.o.o. nositelj je projekta, a uz tvrtku Hidrobel d.o.o. partneri na projektu su gradovi Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Vrijednost projekta iznosi 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz Europskog kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020.

„U proteklih sedam godina u gradu Belišću provedeno je ili je u tijeku 207 kapitalnih investicija vrijednih skoro 325 milijuna kuna. Od toga je više od 241 milijun kuna bespovratnih sredstava, najviše iz Europske unije. U gradu Belišću provodi se ili je provedeno 20 europskih projekata ukupne vrijednosti više od 182 milijuna kuna. Ovo je sigurno financijski najznačajniji projekt. Molim ovom prilikom sve naše sugrađane i sugrađanke za strpljenje, znamo raskopano je, razrovano je, ali bez buke, prašine i radova nema novih vrijednosti.“ – izjavio je gradonačelnik Grada Belišća Dinko Burić.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira projekt u iznosu od 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437 kuna, a tvrtka Dvorac d.o.o. u iznosu od 7.449.186 kuna te Hidrobel d.o.o. s 3.483.794 kuna.

„Projekt obuhvaća rekonstrukciju 14 kilometara cjevovoda u naseljima Belišće- Bistrinci, izgradnju 4,5 kilometara spojnog tlačnog cjevovoda Belišće-Gat s izgradnjom crpne stanice, rekonstrukciju vodoopskrbnih i kanalizacijskih cjevovoda na trgu Ante Starčevića, izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode kao i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Trenutno se radi na izgradnji cjevovoda Belišće-Bistrinci. Do sada je izvedeno nekih 8 kilometara od predviđenih 14 kilometara. U tijeku je izgradnja kućnih priključaka, od kojih je izvedeno nekih stotinjak. Po završetku radova na izgradnji spojnog cjevovoda ove godine bi moglo biti spojeno 2800 stanovnika na kanalizacijsku mrežu u Belišću.“ – rekla je direktorica tvrtke Hidrobel d.o.o. Lidija Gavrić.

Završetak radova na izgradnji linijskih građevina previđen je u listopadu 2021. godine.

„Za nas je to posebno važno, za sve stanovnike Tiborijanaca, Veliškovaca i Gata koji će kroz ovaj projekt konačno dobiti jednu višu razinu vodnokomunalne usluge. Doista je od velike važnosti to što se rekonstruiraju cjevovodi stariji od 40 godina. Rekla bih da je važno istaknuti činjenicu da grad Belišće financira priključenje na vodne građevine svojim građanima na što je utrošeno negdje oko 210 tisuća kuna u protekle dvije godine. Time želimo potaknuti naše građane da koriste ovu blagodat.“ rekla je s aspekta korisnika zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Više informacija o tijeku projekta i radovima bit će dostupno na internetskoj stranici
valpovo-belisce.eu i putem profila na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Tekst: Luka Klun
Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content