Novosti|

U četvrtak, 2. veljače 2023. godine, u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Belišće održana je prva radionica svjesnog disanja koju je vodila Jelena Stanković, učiteljica disajnih metoda i joge, instruktorica pilatesa koja se bavi i cupping masažom i brazilskom maderoterapijom.

Svi polaznici naučili su zašto je disanje važno, posebne tehnike disanja za opuštanje, pročišćenje dišnih organa i cijeloga tijela, poboljšanje cirkulacije, bolju koncentraciju te uz pomoć kojih načina disanja riješiti nesanice, migrene te probleme s dišnim organima i mnogim drugim bolestima. Općepoznata činjenica je da ljudi dišu plitko, a prema predajama starih Tibetanaca pa čak i Maya, vjeruje se da je svakom čovjeku određeno koliko će udisaja i izdisaja napraviti tijekom života. Stoga, kada bi svi disali dublje, duže bi živjeli.

Ova radionica bila je izuzetno poučna pošto disanjem unosimo 90% cjelokupne energije, a svjesno disanje je najbolji i najpraktičniji alat koji možemo koristiti da poboljšamo svoje zdravlje i unaprijedimo svoj život.

Iz belišćanske knjižnice poručuju da će radionica biti i dalje, a zainteresirani za održavanje novih radionica mogu se javiti u Knjižnicu radi dogovora.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content