Novosti|

Jučer je u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću prekrasnim Božićnim koncertom proslavljeno trideset godina postojanja Crkvenog pjevačkog društva MIR.
Trideset godina pod vođenjem istog čovjeka, maestra Želimira Sušića, osvajali su mnogobrojne nagrade, pobrali mnoga zlata i srebra, proputovali i upoznali mnogo zemalja i ljudi. Pjevači su odrastali u zboru, odlazili i vraćali se. Svojim pjevanjem uljepšavali su i obogaćuju svaku nedjeljnu misu, poklanjanju svojim župljanima prekrasne koncerte i šire radost i mir. Tako su i jučer, svi zajedno okupljeni, i bivši i sadašnji članovi, poslali glasnu poruku o zajedništvu i ljubavi, radu i disciplini, ustrajnosti, pobjedi i skromnosti, jednostavnosti i prijateljstvu.
Mnogobrojna publika, u crkvi u kojoj nije bilo dovoljno mjesta za sve koji su se poželjeli nauživati lijepih melodija i izvanrednih izvedbi, imala je priliku vidjeti video-presjek trideset godina rada i življenja u MIR-u što je bilo posebno emotivno za nekadašnje članove koji su se pri kraju koncerta i pridružili zboru i otpjevali nekoliko pjesama. Dirigent Želimir Sušić, koji je veliki dio svoga života poklonio zboru, i sam je istaknuo kako u svemu može vidjeti Božji prst te je zahvalio svojoj obitelji na podršci, a članovima na strpljenju i radu.

Župnik fra Branko Janjić čestitao je zboru na 30 godina omogućavanja mladima da poklone sebe zajednici, da daju sebe kroz pjesmu, jer mladi žele širiti veselje. Upravo zbor je obitelj u kojoj su se mnogi mladi pronašli, odrasli, oblikovali se.

Koncertu je nazočio i gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, zamjenica gradonačelnika grada Valpova Ana Brajnović, prvi župnik župe fra Bernardo Rubinić te Tomislav Levak kao predstavnik Hrvatskog sabora kulture i prijateljskog zbora Lipa iz Osijeka.

Gradonačelnik je u svom govoru istaknuo kako su MIR i prof. Želimir Sušić Božji dar ovoj župnoj zajednici koja ih neizmjerno cijeni. Kao što je do sada, tako će i u budućnosti Grad pomagati zboru, kako bi svoju radost i ljubav mogli širiti po cijeloj Lijepoj Našoj, ali i izvan nje.

Uslijedila je i dodjela priznanja članovima i dirigentu za godine rada u zboru. Tako su predsjednica zbora Višnja Mihaljević i tajnica Tea Kozina dodijelile Priznanje za deset godina djelovanja u zboru članicama Nives Haničar i Marini Tošeski, a dirigentu Sušiću za trideset godina rada, dok je zbor dobio priznanje od Hrvatskog sabora kulture.

Tekst: Katarina Bulut Čolaković, Grad Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content