Novosti|

Tradicionalno natjecanje u gađanju glinenih golubova, nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije, u nedjelju, 2. svibnja, organiziralo je Lovačko društvo Vepar, kao dio obilježavanja Dana grada Belišća. Na samom početku natjecanja, kod rova za gađanje glinenih golubova, lovce su došli pozdraviti zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i predsjednik Zajednice športskih udruga Milan Zamaklar.

Kako doznajemo od predsjednika belišćanskih lovaca, Vlade Mađarića, u ovom društvenom natjecanju sudjelovalo je 15 članova društva, podijeljenih u tri grupe od kojih je svaka pucala dvije serije po 10 golubova. Najuspješniji je pri tome bio Dragan Poslončec, drugo je mjesto pripalo Alenu Brozičeviću, a treće Zoranu Mijatoviću. U raspucavanju za fair play, najbolji je bio Danijel Berečić. Najuspješniji belišćanski lovci u gađanju glinenih golubova osvojili su prigodne nagrade, a najbolji od njih, Dragan Poslončec, kući je otišao i sa prijelaznim peharom.

Pred članovima lovačkog društva sada su razne radne akcije, od uređenja lovačke kuće, preko uređenja lovišta do popravka i obnavljanja lovno – gospodarskih objekata, a od 16. svibnja počinje lovna sezona na srnjaka.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content