Novosti|

U prostorijama Doma tehnike u Osijeku, odnosno Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, u srijedu 5. srpnja 2017. godine, održan je tradicionalni susret čelnika Županije s učenicima, mentorima i udrugama koji su tijekom školske 2016./2017. godine ostvarili zapažene rezultate u području tehničke kulture na državnim ili međunarodnim natjecanjima.

Tajnik ZTK OBŽ Ivo Grgić i predsjednik ZTK OBŽ Marin Kordić predstavili su zamjeniku župana Petru Lagatoru učenike i mlade inovatore koji su uspješno nastupili na državnom i međunarodnom sajmu inovacija, zatim sudionike na 15. Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Domu tehnike u Osijeku u radionici „Likovna umjetnost u tehničkoj kulturi“ i na 59. Državnom natjecanju Mladih tehničara koje održano u Primoštenu, ekipu modelara koja je osvojila Državnu nagradu za tehničku kulturu „Faust Vrančić“, sudionike na Međunarodnom natjecanju u fotografiji koje se održalo u Slovačkoj te članove Aerokluba Osijek, natjecatelje iz zrakoplovnog modelarstva.

Iz Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće predstavljeni su učenici koji su ove godine osvojili vrijedna priznanja.

Na 45. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 83 zemalja svijeta sa ukupno 25 690 radova. Fotografi su poslali 823 fotografije. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 11 autora iz Hrvatske, a od toga dvoje iz Valpova i Belišća:

Nea Pohižek, Valpovo – Fotoklub Valpovo

Fran Šandor, Belišće – OŠ Ivana Kukuljevića.

Natjecanje mladih tehničara 2017.:

Bruno Špoljarić, 1. mjesto u RH – FOTOGRAFIJA, OŠ Ivana Kukuljevića,

Benjamin Crnčan, 3. mjestvo u RH –  MODELARSTVO (tehničke tvorevine), Područna škola Veliškovci.

Zajedno s učenicima bili su roditelji učenika i tajnik Dragan Francuz.

Izvor: Osječko-baranjska županija i ZTK Valpovo-Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content