Novosti|

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Turistička zajednica grada Belišća organizirala je u petak, 5. kolovoza, tradicionalnu biciklijadu do spomen – obilježja pripadnicima 107. brigade HV-a na lijevoj obali rijeke Drave.

Oko stotinjak biciklista okupljenih ispred trgovačkog objekta „Konzum“ u Željezničkoj ulici u Belišću u 9,30 sati uputili su se prema spomen obilježju.

U znak sjećanja na sve one koji su živote dali za slobodu Hrvatske, dogradonačelnica Marija Ilić, predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis, zamjenica Anica Mikolašević, gradski vijećnik Josip Sitarić te predstavnici koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata zajedno sa svim građanima položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja. Kraći književni program izveli su članovi književne udruge „Vers“ uz glazbu Zvonimira Ivekovića dok je belišćanski kapelan fra Branko Janjić održao molitvu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća za sve sudionike organizirano je i zajedničko druženje u Ribarskom domu na lijevoj obali rijeke Drave uz osvježenje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content