Novosti|

U tijeku su pripreme za 4. sajam udruga grada Belišća koji će se održati 17. rujna 2011. godine.
Budući da se sajam organizira povodom obilježavanja Europske godine volontiranja koja se kod nas obilježava pod krilaticom Hrvatska volontira!, održavanjem sajma na odmorištu Drava blizu ribičkog doma u Bistrincima, odat će se priznanje za volonterski rad svima koji su sudjelovali na uređenju ovog novog izletišta.

Protekla tri sajma uz Grad Belišće suorganizator je bio Centar mladih, a ove se godine očekuje da će se u organizaciju uključiti i druge udruge s područja grada kao što su Baraber extreme team, Odbojkaški klub, Udruga umirovljenika, ŠRD Bistrinci, a i mnogi drugi. Belišće se može pohvaliti s preko 60 aktivnih udruga od kulturnih, sportskih, braniteljskih, tehničkih do onih za socijalnu skrb, zaštitu okoliša, ljudska prava, djecu i mlade. Članovi i volonteri na sajmu će moći predstaviti svoje udruge, razmijeniti iskustva te sudjelovati u brojnim rekreativnim i sportskim sadržajima kao što su vožnja Dravom, nogomet i odbojka na pijesku, pikado, kuglanje te tradicionalne igre potezanja konopca i skakanja u vreći. Za sve sudionike bit će osiguran i ručak iz popularnog belišćanskog 600-litrenog „kotlića“.
Budući da su pripreme u tijeku, rado ćemo primiti sve prijedloge kako što bolje osmisliti sadržaje za sajam, a najavljujemo i da će se prijave udruga početi primati početkom rujna o čemu će udruge biti obaviještene.

Manifestacijom Hrvatska volontira, kao i sajmom udruga grada Belišća želi se ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content