Novosti|

Tour de Slavonia, peta po redu najduža biciklijada u Slavoniji održat će se 21. svibnja 2017. godine sa startom i ciljem u Donjem Miholjcu.

Prva biciklijada koja je povezivala gradove s područja naše Županije održala se 2008. godine i do sada je ostala jedna od najrespektabilnijih biciklijada, koja privlači bicikliste-rekreativce. Biciklijada povezuje pet gradova i to Osijek, Našice, Valpovo, Belišće i Donji Miholjac, te općinu Bizovac i potiče mnoge rekreativce-bicikliste da sudjelovanjem u ovakvoj biciklijadi naprave i svoje osobne pothvate jer dužina staze je 135 km. Osim toga, biciklijada ima i veliki turistički značaj, jer biciklisti-sudionici dolaze iz šireg dijela kontinentalne Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja, Mađarske i Srbije.

Start biciklijade je u 10 sati iz Donjeg Miholjca, a biciklisti će u Belišće, iz smjera Valpova, stići oko 16 sati kada će se petnaestak minuta prema hodogramu zadržati kod Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Pozivaju se svi građani da dođu podržati bicikliste na navedenoj lokaciji, kao i duž cijele trase u Ulici kralja Tomislava, ponosno predstavljajući Belišće kao Europski grad sporta 2017. godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content