Novosti|

U organizaciji Grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg, u petak, 25. lipnja 2021., u Kazališnoj kavani, predstavljena je četvrta knjiga autora Tomislava Zvonarića Žume “Baraber Belišća grada iz Mitrovice kvarta”.

Tomislav Zvonarić Žuma rođen je u Veliškovcima, živio je u Bistrincima i Belišću, a iako već godinama živi u Zagrebu, autor svoj kraj nikad nije zaboravio. Nova knjiga, prožeta nostalgijom prema rodnom kraju, mladosti i nekim drugačijim vremenima, uz dozu gorčine, tiskana je pod pokroviteljstvom Grada Belišća i Tiskare “Slog”.

U ime Grada Belišća, posjetitelje je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Domagoj Varžić, te pohvalio autorova nastojanja da čitatelja odvuče u neke drugačije poglede na Belišće, a posebno Mitrovicu. Uz autora, promotori knjige bili su Denis Šimić, Vladimir Vazdar, kao i poseban gost, renomirani hrvatski glumac Filip Šovagović, koji svoje korijene ima upravo u Valpovštini. U programu je sudjelovao i Ivan Šimić, kao i Zvonimir Iveković, s dvjema prigodnim pjesmama Tonike Bučanca. Predstavljanje je vodila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Glavica.

Tea Glavica, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content