Novosti|

Blagdan Tijelova slavi se na deveti četvrtak nakon Uskrsa, a njime Katolička crkva slavi ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak i naglašava vjersku istinu da je Isus pravi Bog, ali i pravi čovjek.

U četvrtak, 11. lipnja 2020. godine, u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika u Belišću svečano misno slavlje započelo je u 8 sati, nakon kojega je bila tijelovska procesija u kojoj je, uz belišćanske svećenike fra Branka Janjića, fra Tomislava Vrsaljka i fra Darija Micana, sudjelovalo mnoštvo vjernika. I ovoga su puta tu bili ministranti i združeni župni zbor te članovi Vatrogasne zajednice grada Belišća koji su nad Presvetim nosili „nebo“ (svečani pokrov ili baldahin), promet su regulirali djelatnici Policijske postaje Belišće, a za osiguranje su bili zaduženi članovi belišćanske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Vjernici u procesiji s Presvetim Oltarskim Sakramentom molili su na četiri postaje i to kod belišćanske gradske uprave, u Parku hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, na Trgu Ante Starčevića te u župnom dvorištu. Postaje (oltare) su u ranim jutarnjim satima prigodno uredile gospođe iz Belišća, Bistrinaca i Kitišanaca.
Tijelovska procesija je javno očitovanje vjere u trajnu prisutnost Krista pod prilikama posvećenog Kruha, a na ovaj je način – van župnog dvorišta – u Belišću održana drugu godinu za redom.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content