Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije na temelju iskazanih potreba članova vatrogasnih organizacija za usavršavanjem za specijalnost «VEZIST» u prostorijama DVD Valpovo od 12. do 14. Travnja 2018. godine održan je tečaj u trajanju od 20 školskih sati, od čega je 12 sati teorijski dio, a 8 sata vježbovni dio.

U Program usavršavanja od 25 kandidata, bilo je uključeno 5 članova središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, koji su sa uspjehom završili usavršavanje i to Dubravko Čovčić, Ivan Vincetić, Anđelko Kiš, Mario Pernar i Željko Čakalić. U sklopu programa bile su obrađene teme: Osnovni pojmovi sustava veze, Radio veze vatrogasne organizacije i Odašiljači; prijemnici, antene i vrste radio uređaja. U vježbovnom dijelu usavršavanja  kandidati su obavili praktičan rad s radio uređajima.

Voditelji ospsobljavanja bili su Davor Škarica i Kristijan Marjanović, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek, a cjelokupan program usavršavanja kandidati su pozorno pratili s mnogo želje za stjecanjem novih znanja i vještina.

Utvrđivanje usavršavanja za specijalnost «Vezist» održano je na završnom teoretskom i praktičnom dijelu, 14. travnja 2018. godine, gdje su kandidati iskazali svoje praktične vještine.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjednik VZG Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content