Novosti|

Na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišće, dana 22. listopada 2022. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Bocanjevci u 18 sati održali su taktičku vježbu na otvorenom prostoru u Bocanjevcima.

U taktičkoj vježbi sudjelovalo je 10 operativnih članova DVD-a Bocanjevaca korištenjem vatrogasne tehnike, kombi vozila i vanjskog nadzemnog hidranta, gdje su korištenjem jednog  mlaza pjene gasili improvizirani požar (automobilska guma) i jednim „C“ mlazom vode štitili susjedni objekt. Također obavljene su radnje postavljanje rasvjete za noćni rad korištenjem agregata za proizvodnju el. energiju.

Vježba je u cijelosti uspjela, a istu je nadzirao zamjenik zapovjednik VZG-a Belišće Ivan Vincetić.

U sklopu navedene aktivnosti obavljen je stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD-a Bocanjevaca, gdje je uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, način organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, konstatiralo s zadovoljavajućom ocjenom.

Nakon stručnog nadzora, održan je razgovor o stanju vatrogastva u DVD-u,  problemima na koje se nailazi i planovi za daljnji ravoj i unapređenje mjesnog DVD-a i vatrogastva u cjelini.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content