Novosti|

Postavljanjem 540 kvadratnih metara nove poliretanske podloge, nove table, obruča i mrežice, te iscrtavanjem igrališta i obnovom stupova, završeno je uređenje i obnova vanjskog košarkaškog igrališta u Belišću.

-Ovo je vrijedno nešto više od  430.000 kuna. Zaista sam sretan i zadovoljan, posebno zbog radosti koju vidim na licima mladih i onih koji se bave mladima, zbog svih košarkaša iz našeg kluba i roditelja sve ove djece, rekao je na svečanosti otvorenja novouređenog košarkaškog igrališta gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Najavio je gradonačelnik kako je ovo samo prvi korak k velikom cilju – uređenju sportskog centra u Belišću, gradu papira i sporta. Naime, nakon otvorenja košarkaškog igrališta 30. lipnja, danas u 17 sati počinje svečanost otvorenja novoizgrađene zapadne tribine Nogometnog kluba „Belišće“, najavljeno je uređenje rukometnog igrališta, postavljanje umjetne trave za mali nogomet, postavljanje istočne tribine na Gradskom stadionu i za kraj uređenje atletske staze.

-Mi smo grad u kojem je rođen, odrastao i živio Matija Ljubek, najveća legenda hrvatskog olimpijskog sporta, kao i još pet svjetskih prvaka u raznim disciplinama, a nadam se da će i na ovom terenu stasati neke nove zvijezde, ne samo na belišćanskom i hrvatskom, nego i europskom i svjetskom nebu, ponosno je rekao gradonačelnik Burić, poručivši svima koji će se služiti ovim košarkaškim terenom, da u njemu uživaju i da ga čuvaju „kao da se nalazi u njihovom vlastitom dvorištu“.

Ništa manje zadovoljan nije bio niti Zoran Uranjek, predsjednik Košarkaškog kluba „Belišće“, sportskog kolektiva koji je prošle godine proslavio 45. rođendan.

-Ovaj teren ima poseban značaj u povijesti našeg kluba jer je bio jedan od prvih terena na kojem se u Belišću igrao basket. Oni koji su klub osnovali, ovdje su počeli. A onda 1982. odigrana je legendarna utakmica sa Košarkaškim klubom Cibona, na čijem je čelu tada bio Krešo Ćosić. Oni stariji među nama pamte da je ovdje tada bilo više od 1.000 gledatelja i nakon toga kreće boom košarkaškog sporta na području cijele Valpovštine, rekao je Uranjek, uputivši posebnu zahvalu Gradu Belišću i gradonačelniku Dinku Buriću što su omogućili obnovu košarkaškog terena, u čije se uređenje djelomice uključio i KK „Belišće“.

Novi teren s prilagođenom podlogom prvi su isprobali mali košarkaši iz Škole košarke u Valpovu i Belišću, nakon njih su zaigrali mlađi kadeti, zatim kadeti, a onda i seniori i tako samo pokazali da je baš ovakav teren trebao Belišću, Europskom gradu sporta.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković, Efekt medija

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content