Novosti|

Picture-035-Small
Područni odjel Glazbene škole u Belišću konačno dobiva svoj prostor!

U ponedjeljak, 26. listopada 2015. godine, svečano će se otvoriti nova zgrada dislociranog odjela Glazbene škole u Belišću. Svečani program započinje u 19 sati.

Svečanosti će, uz domaćina gradonačelnika Dinka Burića, nazočiti i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Osječko-baranjske županije.

Nakon službenog dijela, umjetnički dio programa izvest će učenici Glazbene škole Valpovo i dislociranog odjela u Belišću te gosti iz Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka.

Na sadašnjoj zgradi Glazbene škole, a bivšoj zgradi Gradske uprave, u isto vrijeme izvodila su se tri projekta, od kojih je, uz Grad Belišće, dva sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a treći projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je vanjsku obnovu zgrade (novo krovište, stolarija i obnova pročelja) te poboljšanje energetske učinkovitosti (učinkovita unutarnja rasvjeta i vlastiti sustav grijanja). Treći projekt odnosio se na unutarnje uređenje zgrade kojim se osigurao prikladan prostor za potrebe Glazbene škole.
Važno je napomenuti kako će u obnovljenoj zgradi Glazbene škole biti prostora i za plesnu školu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content