Novosti|

 

Danas, 25. lipnja 2017. godine, Grad Belišće svečano je obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave.

Predstavnici Grada Belišća, predvođeni zamjenicama gradonačelnika grada Belišća Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem te predstavnicima Gradskog vijeća grada Belišća na čelu s predsjednikom Darijem Fletkom položili su vijenac i upalili svijeće za sve koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Vijence su položili i predstavnici Grada Valpova na čelu s gradonačelnikom Matkom Šutalom, predstavnici Policijske postaje Belišće koje je predvodio načelnik Zdravko Mandić te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine. Himnu Republike Hrvatske i poznatu domoljubnu skladbu „Moja domovina“ izvela je Valentina Gyerek, a službu riječi predvodio je fra Branko Janjić, župnik Župe sv. Josipa Radnika.

Nakon svečanog programa, delegacije su se uputile i do spomen-križa svim poginulim žrtvama Domovinskog rata grada Belišća na gradskom groblju u Belišću, gdje su također u čast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata položeni vijenci i upaljene svijeće.

Svečanom i dostojanstvenom obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske pridružili su se i gradski vijećnici, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, povjerenici za prigradska naselja grada Belišća te ostali građani.

Prije svečanosti u Belišću, na gradskom groblju u Valpovu također je upriličena svečanost odavanja počasti povodom današnje obljetnice, a na kojoj su predstavnici grada Belišća predvođeni zamjenikom gradonačelnika grada Belišća Domagojem Varžićem položili vijenac i upalili svijeće kod križa podignutog u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu.

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježava se u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

 

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji, Vladimir Vazdar

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content