Novosti|

Svečana sjednica Gradskog vijeća prigodom Dana grada Belišća, koja je održana u subotu, 30. travnja 2022., u Centru za kulturu Sigmund Romberg, središnje je događanje u sklopu ovogodišnje proslave 138. rođendana našeg grada.

Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, a u prigodnom govoru gradonačelnik Dinko Burić istaknuo je najvažnije činjenice o gradu slavljeniku i sve ono što je u Belišću postignuto unatoč teškim vremenima.

Rekao je kako je Belišće, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, dakle unatrag devet godina, uz pomoć vanjskih izvora – fondova EU, resornih ministarstava te županijskih i državnih tijela i institucija realizirao projekte vrijedne više od deset godišnjih proračuna. S druge strane, vlastita izvorna sredstva, Grad Belišće koristi na brojne socijalno-demografske mjere, poticajne mjere u gospodarstvu te za razvoj sporta, kulture i turizma.

-Brojke su važne, ali ne i najvažnije. Važni su projekti, ceste, nogostupi, novi ili obnovljeni domovi, kružni tokovi i parkovi, manifestacije i zabave, tribine i sportovi, hosteli i poučne staze i putevi. Baš kao što je važan i besplatan vrtić, stipendije za sve studente, 200 kuna mjesečno za svakog srednjoškolca, potpore za novorođenčad, uskrsnice za umirovljenike i božićnice za nezaposlene. Važne su i subvencije tvrtkama za nova zapošljavanja, a važna su i nova radna mjesta, nove hale i novi tvornički krovovi, rekao je belišćanski gradonačelnik.

Uz želju da se u našem gradu i u budućnosti njeguje zajedništvo, gradonačelnik Dinko Burić svim Belišćankama i Belišćanima te mještanima prigradskih naselja čestitao je 138. rođendan grada Belišća, blagdan svetog Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada.

Uz domaćine, gradonačelnika Dinka Burića i njegovu zamjenicu Ljerku Vučković, sjednici su prisustvovali saborski zastupnik Goran Ivanović, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, predstavnici prijateljskih gradova Benkovca, na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Bulićem, i Radoviša iz Republike Sjeverne Makedonije na čelu s gradonačelnikom Acom Ristovim, predstavnici crnogorskih prijateljskih općina Mojkovac i Kolašin na čelu s potpredsjednikom općine predsjednicima općina Ivanom Ašaninom i Milosavom Batom Bulatovićem, predstavnici općine Cestica s načelnikom Mirkom Korotajem, predstavnici Biograda na Moru na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća Ivanom Stamičar, predstavnici grada Sombora iz Republike Srbije na čelu s pomoćnikom gradonačelnika Sinišom Borotom, te ostali uzvanici, među kojima su bili gradski vijećnici, zatim predstavnici društvenog i gospodarskog života grada Belišća i Valpovštine te ovogodišnji dobitnici javnih priznanja.

I ostali govornici imali su samo lijepe riječi i pohvale za grad Belišće, uz naglasak kako ovaj mali grad može biti u puno toga primjer mnogim većim sredinama.

Na kraju svečane sjednice, gradonačelnik Belišća Dinko Burić i predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Varžić, uručili su javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Plaketa „Grb grada Belišća“ uručena je Udruzi svetog Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj – Konferencija svetog Josipa Radnika u Belišću, Ivici Sopeku, Sportsko rekreacijskom klubu „Baraber extreme team“, Goranu Dojkiću, Udruzi PUKS – Podrška u kriznim situacijama te Udruzi umirovljenika unutarnjih poslova Osijek, Podružnica Belišće. Plaketu „S.H. Gutmann“ dobili su tvrtka Arios d.o.o., Slastičarnica „Bel“ (vlasnik Našit Zenuni) te Caffe bar „Studio“ (vlasnik Josip Šilović). Ovom prigodom, gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća uručili su javno priznanje i prošlogodišnjoj dobitnici Suzani Krčmar, predsjednici saveza Roma Kali Sara, koja zbog neodgodivih obaveza nije mogla prisustvovati svečanoj sjednici prošle godine. Suzana Krčmar se i obratila prigodnom zahvalom, dok se u ime nagrađenih zahvalila Vanesa Šerić, predsjednica Udruge PUKS. Svečanu sjednicu pjesmom su obogatili članovi CPD-a Mir Belišće pod ravnanjem maestra Želimira Sušića.

Proslava 138. rođendana grada Belišća nastavljena je na desnoj obali rijeke Drave, na prostoru kod Kajak kluba Belišća i Hostela Belišća, gdje je bilo organizirano tradicionalno druženje i ručak s građanima, a sve okupljene zabavljali su Stjepan Jeršek Štef i Džentlmeni.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content