Novosti|

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić i načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladislav Bece potpisali su u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine, sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata pod nazivom „Zajedno više možemo“. Potpisivanju sporazuma, ali i još jednoj potvrdi odlične suradnje belišćanske vlasti i policije, nazočili su zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić te policijski službenik Odjela za prevenciju PU osječko – baranjske Robert Škorvaga.

Svi su se oni složili kako različiti oblici rizičnog ponašanja zahtijevaju provedbu suvremenog kompleksnog programa prevencije, edukacije, rehabilitacije i resocijalizacije aktivnim sudjelovanjem svih relevantnih organizacija.

Nositelj preventivnih projekata „Zajedno više možemo“ je PU osječko – baranjska, a kroz različite aktivnosti provodit će se programi primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi na kućnom pragu, prevenciju obiteljskog nasilja, prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti (alkohol, droge, kocka), prevencije u cestovnom prometu te edukacija o kazneno-pravnoj zaštiti djece i mladih.

Zajedno s Gradom Belišćem, policija će provoditi nacionalne i lokalne preventivne projekte koji su u skladu sa strateškim ciljevima i prioritetima Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Belišće, a kroz Vijeće za prevenciju grada Belišća usuglašeno je da će se provesti šest preventivnih projekata: Zajedno u zaštiti osobne imovine, Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima, Živim život bez nasilja,  Sigurnost u cestovnom prometu, Biciklirajmo biciklističkom te Budi navijač, a ne razbijač.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content