Novosti|

sso-620x465

Okrugli stol „Suradnja dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga u zajednici“
Virovitica, 09. lipnja 2015.
Projekt: SOS-NET

Treći od planiranih pet okruglih stolova u sklopu projekta SOS-NET kojeg provodi Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ iz Belišća u suradnji s partnerskim organizacijama – Udrugom Jaglac iz Orahovice, Udrugom Upit iz Osijeka i Udruženjem Baranja iz Luga, održan je u Požegi, u Požeško-slavonskoj županiji, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, 09. lipnja 2015. Tema okruglog stola bila je „Suradnja dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga u zajednici“ s ciljem okupljanja dionika iz Požeško-slavonske županije (PSŽ) radi poticanja kontinuirane komunikacije i suradnje u procesu planiranja, organiziranja i pružanja socijalnih usluga, ali i predstavljanje projekta SOS-NET.

Za razliku od prva dva okrugla stola održana u Vinkovcima i Virovitici, u Požegi su se okupili u većinskom omjeru predstavnici ustanova te gradova i Županija, dok je predstavnika privatnih pružatelja i organizacija civilnog društva, bilo svega nekoliko.

Nakon međusobnog upoznavanja te predstavaljanja projekta SOS-NET o kojemu je govorila predsjednica udruge Zvono, Mira Anić, uslijedila je analiza prikupljenih upitnika iz PSŽ .

U raspravi, iznošenju problema i potreba u području socijalnih usluga u PSŽ, sudjelovali su gotovo svi prisutni. Najbrojniji su bili predstavnici Grada Požege – Odjel za europske integracije koji je u samo godinu dana djelovanja ostvario iznimne rezultate i trenutno je prijavljeno čak 5 EU projekata iz područja socijalnih usluga u partnerstvu s OCD-ima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content