Novosti|

Dana 5. svibnja u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održana je 9. sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća. Osim članova Stožera na sjednici su bili prisutni i predstavnici Centra za socijalnu skrb Valpovo, Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, Društva Naša djeca Belišće, Udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama Belišće te Inkluzivne kuće Zvono, jer je osim redovnih tema sjednice na istoj raspravljano i o raseljenim osobama iz Ukrajine.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec izvijestio je prisutne o broju, strukturi i smještaju osoba koje su pristigle iz ratom pogođene Ukrajine na područje Osječko-baranjske županije odnosno Grada Belišća. Predstavnici institucija, odnosno ostali članovi Stožera iznijeli su aktivnosti i iskustva institucija koje predstavljaju vezano za pristigle osobe. Na sjednici se raspravljalo i o uključivanju raseljenih osoba u zajednicu, njihovim pravima, psihosocijalnoj pomoći te mogućnostima zapošljavanja, budući je nekolicina raseljenih osoba koje borave na našem području izrazila želju za zasnivanjem radnog odnosa. Tvrtke s našeg područja koje su u potrebi za odgovarajućom radnom snagom mogu neposredno kontaktirati raseljene osobe ili putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stupiti s njima u kontakt.

Na samom kraju sjednice pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek, podijelio je potvrde o osposobljavanju članova stožera civilne zaštite prisutnim članovima Stožera.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content