Novosti|

Već prvih dana poslovanja Socijalne samoposluge pokazalo se kako je taj projekt bio itekako potreban gradu Belišću.

-Iako je prije otvaranja bila provedena opsežna aktivnost prijavljivanja potrebitih obitelji i pojedinaca, već nakon prvog dana otvaranja počela je prijava novih potencijalnih korisnika, tako da sada ima 220 korisnika u 108 obitelji, kaže nam Danijela Kupanovac, voditeljica Socijalne smaoposluge.

-Početna su iskustva dobra, nema gužvi i raspodjela namirnica i higijenskih potrepština provodi se u skladu s planovima. No, za to se treba dobro pripremiti. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u ovom pripremnom razdoblju, a i volonterima koji nam pomažu sortirati namirnice i razvrstavati ih u pakete. Danas nam pomažu aktivisti Centra mladih iz Belišća koji su se dobro snašli i mnogo nam pomogli u slaganju paketa koje ćemo podijeliti sutra. Imamo i dobar odaziv donatora. Uz ove koji se već javili i ostvarili prve donacije, javila nam se i Saponia, a i zaposlenici tvrtke HF Belišće najavili su donaciju 4. prosinca. Svima smo zahvalni i da njih nema, teško da bismo zadovoljili sve potrebe naših potrebitih sugrađana, najavljuje Danijela Kupanovac.

– Nama je veliko zadovoljstvo uključiti se u sve aktivnosti koje doprinose afirmaciji humanitarnog rada, kaže nam Goran Mihaljević, predsjednik Centra mladih, koji je i danas okupio potreban broj aktivista.

-Centar mladih uključuje se u sve aktivnosti u gradu koje su vezane za mlade ili ih uključuju, ali provodimo i nekoliko vlastitih projekata i stalnih aktivnosti. Ovih smo dana angažirani na pripremama malonogometnog turnira „Sportom protiv ovisnosti“, kojeg zajedno sa Savjetom mladih organiziramo tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti. Prijave teku u skladu s očekivanjima, a primat ćemo ih do do 27. studenog u uredu Centra mladih na adresi Vij.S.H.Gutmanna 12 u radnom vremenu od 09:00 do 12:00 sati, svakog radnog dana, zaključuje Goran.

Tekst i fotografije preuzete s portala Valpovština.info.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content