Novosti|

U nedjelju, 5. lipnja u 20 sati u Hrvatskom domu u Veliškovcima održan je cjelovečernji koncert KUD-a Ante Evetović Miroljub uz program pod nazivom „Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje“, a predstavljen je i rad novog tamburaškog orkestra kao i tri plesačke skupine s četiri koreografije.

Koncertu su nazočili i gradonačelnik Zvonko Borić i veliškovački župnik Božo Ljubičić, kao i Dubravko Šilović, predsjednik mjesnog odbora Veliškovci.

U ovaj vrlo zanimljiv programu bilo je uključeno 90-tak članova uz veliku podršku i odobravanje 300-tinjak mještana iz tri susjedna sela.

KUD A. E. Miroljub, je prestao s radom prije 10-tak godina. Krajem prosle godine započeo je rad tamburaške sekcije a pocetkom ove i plesna sekcijom uz veliki entuzijazam i zalaganje gđe. Ankice Jurina, učiteljice u područnoj školi u Veliškovcima. KUD okuplja djecu i odrasle iz Veliškovaca, Gata i Tiborjanaca.

Trenutno u KUD-u djeluju tamburaska sekcija s 15 članova, plesna sekcija odraslih s 25 članova, plesna sekcija mladih s 25 članova (1-4 razred) te plesna sekcija djece s 25 članova (5-8 razred)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content