Novosti|

U subotu 6. travnja 2019. godine održan je veliki skup planinara i izletnika u prostoru Kajak Kluba koji je organiziralo HPD „Belišće“.

Skupu su nazočili zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik ZSU Milan Zamaklar i predsjednik Udruge „Slavonski planinari“ Predrag Livak. Skup je pozdravio predsjednik HPD „Belišća“ Goran Maričić uz kratak osvrt na značaj skupa i naglasak na jubilej -25 godina kontinuiranog rada društva i o priznanju za rad Društvu i pojedincu Slobodanu Soldi –ZLATNI ZNAK  HPS-a. Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić je pozdravio prisutne i uputio im riječi dobrodošlice, a predsjednik udruge „Slavonski planinari“ uz riječi pozdrava je skup izvijestio o nominaciji i priznanju HPS-a „SREBRNI ZNAK“ za HPD „Belišće“.

Ovo je deveti kontinuirani skup planinara, a prvi je bio 2002..g. kada je staza markirana i uređena.

Na skup se odazvalo oko 260 sudionika iz 20 planinarskih udruga, i  iz Odreda  izviđača „Iovalius“ Valpovo, učenici iz Osnovne škole „Ivan Kukuljević“ Belišće i drugi izletnici i ljubitelji prirode. Uz planinare iz Osijeka, Virovitice, Feričanaca, Slavonskog Broda, Orahovice, Đurđenovca, Požege, Našica, Đakova, Markuševca i po prvi put Otočca PD „Gromovača“ bili su prisutni planinari iz Kaknja, Zenice,  Maglaja i Vogošće –BIH.  Posebno zadovoljstvo je prisutnost velikog broja djece iz Osnovne škole s roditeljima njih više od 60, a osječko društvo HPD „Zanatlija“ uz svojih 15 članova  poveli su i 23 djece članova Planinarske sekcije „Dumine“ među njima i djeca SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Najmlađi aktivni planinar HPD „Belišća“ je bio Filip Maričić 7 god, a među ostalom djecom je bilo njih s još manje godina. Bili su tu i pripadnici HGSS-a Stanica Osijek, koji su se brinuli za sigurnost svih, a na mostu su imali i vježbu, koju su djeca s velikim zanimanjem pratila. Neki od njih su se okušali i u spuštanju s mosta. Ponuđene su dvije staze, 5 sati hoda i 3,5 sata uz vodiče i domaćine.

Gosti su dočekani uz uobičajene planinarske delicije (kruhom s različitim namazima, čajem  i  pićem dobrodošlice). Program je trajao do oko 18 sati. U pripremama ovog skupa sudjelovalo je više od dvadeset članica i članova društva.

HPD „Belišće“ zahvaljuje se gradu Belišću koji podržava rad društva i Kajak klubu za ustupanje njihovih prostorija.

Tekst:Nada Donković, tajnica HPD „Belišće“

Foto:Zaim Saljiji

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content