Novosti|

Fotografija0895

U petak, 30. listopada 2015. godine, belišćanski dragovoljci održali su sedmo druženje s duhovnikom fra Marinom Matančićem. Susretu je prethodila sveta misa, a potom je održan tematski sastanak.

Što slavimo na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan bila je tema sastanka.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog, slave se oni sveci i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i oni koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim načinom životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje. Taj dan Crkva je odredila kako bismo mogli moliti za sve znane i neznane, poznate i nepoznate blažene i svete.

Drugog studenog na  Dušni dan sjeća se svih dragih pokojnika, pohode se groblja, te se molitvom za duše umrlih i paljenjem svijeća prisjeća najmilijih. To je izraz kršćanske nade i vjere u zagrobni život.

Dragovoljci su s oduševljenjem pratili fra Marinova promišljanja o ovim velikim blagdanima, a nakon uvodnog dijela uslijedilo je druženje i razgovor, kako o samoj temi sastanka, tako i o mnogim drugim pitanjima koja povezuju dragovoljce i duhovnost.

Nemoguće je izdvojiti neki određeni dio fra Marinova izlaganja, a da pritom suština misli  ne bude okrnjena, stoga njegovo promišljanje u cijelosti možete preuzeti ovdje:

Izlaganje fra Marina

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content