Novosti|

Članovi Savjeta Mladih Grada Belišća Dominik Klanjšček i Tomislav Jurković te predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća Matej Šimić sudjelovali su na 12. Kongresu Savjeta Mladih Republike Hrvatske, koji se održao od 15. do 17. prosinca 2023. godine u gradu Labinu. Tema kongresa bila je “Kako zadržati mlade u lokalnoj zajednici?!”, a okupila je mlade entuzijaste iz različitih dijelova Hrvatske.

Sudionici su imali priliku upoznati se u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, gdje su dočekani pozdravnim govorima i uvodnim obraćanjem domaćina, uključujući predstavnika Grada Labina te predsjednika Koordinacije Ante Grabića. Povijesno predavanje o Labinskoj rudarskoj kulturi bilo je inspirativno, dok je pročelnik za društvene djelatnosti Grada Labina, Borjan Batagelj, predstavio lokalni program za mlade i primjere dobre prakse. Zajednička večera pružila je priliku za opuštanje i druženje uz koncert popularne grupe Dalmatino na gradskom trgu.

Sljedeći dan obuhvatio je radnu sjednicu Predsjedništva Koordinacije, radionicu pod vodstvom moderatorice Helene Stepić, pod nazivom “Pokretači promjena: Otkrijte svoju ulogu”, te panel raspravu s raznovrsnim predstavnicima društvenog i političkog života. Zanimljivo predavanje u Labinskom kinu održao je i Korado Korlević nakon kojeg su sudionici imali priliku za neformalno druženje i povezivanje između mladih lidera iz različitih dijelova Hrvatske

Posljednji dan uključivao je posjetu Narodnom Muzeju Labin s simulacijom rudnika te šetnju starogradskom jezgrom Labina s degustacijom maslinovog ulja.

Ovaj kongres nije samo bio platforma za raspravu o važnim pitanjima, već i prilika za izgradnju mostova suradnje među mladima diljem Hrvatske. Raznoliki programi i aktivnosti osnažili su njihovu predanost radu u zajednici, inspirirajući ih da budu aktivni nositelji promjena diljem Hrvatske.

Matej Šimić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content