Novosti|

U Trogiru je proteklog vikenda održan 1. Kongres Savjeta mladih Republike Hrvatske na kojem je sudjelovao predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća Igor Paloh. Na Kongresu su sudjelovali predstavnici Savjeta mladih iz tridesetak jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Otvaranje Kongresa započelo je u vijećnici Grada Trogira panel raspravom “DEMOGRAFSKA KRIZA – izazov za Hrvatsku i prepreka gospodarskom rastu” u kojoj su sudjelovali dr.sc. Stjepan Šterc, vodeći hrvatski demograf, Jelena Miljenović (World Youth Alliance Hrvatska) i Martin Mladen Pauk, nezavisni vijećnik u gradu Splitu. Predavači koji su kompetentni za ovu tematiku dotaknuli su se problema i prepreka u području gospodarskog rasta naše Domovine, s posebnim naglaskom na problem iseljavanja mladih u druge europske zemlje.

Mladi su zaključili da su nam potrebne dubinske reforme i rasprava koja će rezultirati širim konsenzusom svih političkih stranaka da bismo zajednički mogli pronaći rješenja. Demografska revitalizacija je temeljni preduvjet za gospodarski oporavak Hrvatske.

Program je nastavljen u subotu, 7. travnja i to 2. sjednicom predsjedništva Koordinacije savjeta mladih RH na kojoj je u Koordinaciju jednoglasno primljen Savjet mladih Grada Novigrada, kao 34. član Koordinacije. Nakon sjednice predsjedništva održane su brojne radionice na kojima se raspravljalo o aktualnim problemima i prijedlozima članova savjeta mladih iz cijele Hrvatske.

Tekst i fotografije: Igor Paloh, predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content