Novosti|

U četvrtak 16. listopada, drugog dana obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u belišćanskoj knjižnici, održala su se dva zanimljiva događanja.

U 16 sati otvoren je Sajam otpisanih knjiga na kojem su svi zainteresirani mogli kupiti knjige po cijeni od 5 kuna. Radi se o knjigama koje je knjižnica otpisala po kriterijima dotrajalosti, zastarjelosti i uništenosti, a knjige se mogu kupiti sve do završetka Mjeseca hrvatske knjige, do 15. studenog.

U 19 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća započelo je predstavljanje nagrađenih učenika Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću koji su sudjelovali na državnom natjecanju Moja prva knjiga. Na natjecanje je stiglo 876 slikovnica koje su djeca samostalno oslikala i napisala, naravno uz pomoć svojih mentora. Čak jedanaest nagrađenih je iz belišćanske škole, a dvije učenice osvojile su prvo mjesto, koje uključuje tiskanje slikovnice. Prvonagrađene Leona Ivanković i Katrin Vibovec prezentirale su vlastite radove čitajući slikovnice uz pomoć svojih mentorica Anite Korov i Vanese Šerić. Zbog osebujne likovne tehnike koju je Leona naučila pohađajući likovne radionice belišćanskog slikara Antuna Saba, njezinu slikovnicu „Oštra stijena“ odabrala je izdavačka kuća „Veble commerce“ kao jedinu za tiskanje u svojoj nakladi. Mlade autorice, na kraju promocije, potpisivale su svoje autorske slikovnice.

Drugo mjesto osvojili su Laura Tot, Inga Jutriša i Magda Kovač. Treće mjesto osvojila je Petra Štepanko, a posebne nagrade dobili su Leonarda Vuković, Lara Alyssa Prelčec, Tea Štepanko, Lorna Mostina i Roko Anušić. Učiteljice mentorice su Anita Korov, Mirjana Majdenić, Jasminka Jutriša, Dobrila Barić, Karmen Soldo i nastavnica mentorica Vanesa Šerić. Svi nagrađeni dobili su prigodne poklone koje su omogućili gradska knjižnica i Grad Belišće, a uručio ih je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Posebnu nagradu, vlastitu sliku, Leoni Ivanković uručio je slikar Antun Sabo.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content