Novosti|

Posljednji vikend u listopadu je uistinu bio prepun aktivnostima za čuvare tradicije u Bocanjevcima.

ŽVS Bocanjevčanke nastupila je i pobrala simpatije na festivalu folklornog pjevanja “Med sobom smo zapevale” u Zagrebu. Naše djevojke na festivalu kojega organizira KUD Horvati Zagreb na kojoj je nastupilo osam skupina, nisu branile samo boje Bocanjevaca i Belišća nego i cijele Slavonije a ovo je ujedno bila i prilika za uzvratni posjet ŽVS Klencarice koje smo imali prilike gledati i slušati na smotri  folklora “Bocanjevci alaj ste milina” koja je održana u lipnju.

MPD Bocanjevački pajdaši bila je pak organizator druženja pjevačkih skupina u Hrvatskom domu u Bocanjevcima. Druženja koja su česta pojava u ovakvim društvima, uz obilje dobre pučke pjesme, služe i za razmjenu iskustva i rješavanje problema sa kojima se skupine susreću u svom radu. Osim domaćina, druženju su se odazvali i MPS Satničani iz Satnice, MPS Kešinački mališani iz Kešinaca i MPS Širokopolci iz Širokog polja kao i mještani koji pomažu i podupiru rad Bocanjevačkih pajdaša.

Iznenađenje za pjevačke skupine napravila je dječja folklorna skupina KUD-a Šokadija Bocanjevci koja je nakon uspješnog nastupa na dječjoj smotri folklora u Šagu pozdravila sve sudionike druženja u Bocanjevcima i pri tome otpjevala nekoliko bećaraca što je izazvalo oduševljenje među prisutnima.

Ovo je prilika da se još jednom pozovu svi zainteresirani za ovakvu vrstu aktivnosti da dođu u Bocanjevce i sudjeluju u radu KUD-a Šokadija i Bocanjevačkih pajdaša te na taj način pomognu u očuvanju baštine i promoviraju tradiciju grada Belišća i njegovih naselja.

Tekst: Bojan Vuksanić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content