Novosti|

Sjećate li se kada ste posljednji put dobili ili poslali čestitku, pismo ili razglednicu

Kroz Mjesec hrvatske knjige Muzej Belišće, Centar za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće osmislili su i organizirali izložbu čestitki, razglednica i pozivnica pod nazivom “Znaju li mladi kako se nekad pisalo?”

U ovoj Europskoj godini mladih, svrha je izložbe prisjetiti se stare dobre navike slanja prigodnih čestitki, razglednica i pozivnica te educirati mlađe generacije o važnosti ukazivanja pažnje i očuvanja tradicije slanja dobrih želja. Nekada su se čestitke pisale i slale na adrese dragih ljudi koje nikako nismo smjeli zaboraviti, razglednice smo slali najužim članovima obitelji i dobrim prijateljima, a pozivnicama smo pozivali na nama važna događanja. Poduzeća su međusobno slali čestitke i na taj način iskazivali poštovanje i važnost poslovnog partnerstva.

Molimo sve građane koji u svojim privatnim zbirkama imaju razglednice, pisma, čestitke, pozivnice i slično koje pokazuju kako se nekad pisalo i komuniciralo, donesu svoje primjerke u jednu od tri navedene ustanove, a koje će pregledati stručno osoblje i odabrati najupečatljivije primjerke te izložiti u najvećem mogućem broju.

Zavirite u kutije s uspomenama, u bakin ormar ili obiteljski album i donesite nam svoje razglednice, čestitke, pisma, pozivnice u razdoblju od 14.10. do 8.11.2022.godine.

One najupečatljivije bit će vrijedan doprinos očuvanju pisane baštine i dio izložbe koja će se održati 10.11. u Muzeju.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content