Novosti|

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom i Svjetskog dana socijalnih radnika koji se obilježava uskoro, jučer je na Citadeli udruge Zvono održan prigodan radni skup.

Na jednom su se mjestu okupili socijalni radnici Centra za socijalnu skrb Valpovo, koji djeluje na području oba grada, te djelatnici koji provode programe „Pomoć u kući za starije osobe“ u  Belišću i Valpovu te predstavnici potpornih organizacije koje pomažu u provođenju programa – Crvenog križa, Umirovljeničkih udruga i volontera.

Tema okruglog stola bila je  “Pomoć u kući kao oblik izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe”.

Nakon što je Janja Oklopčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Valpovu pozdravila sudionike okruglog stola i ukazala na značaj teme koja je povezala sudionike skupa, Mira Anić, predsjednica udruge Zvono govorila je prigodno o Dawn sindromu te svim aspektima ove bolesti od koje boluje 1526 osoba u Hrvatskoj. Upoznala je sudioinike skupa i s rezultatima koji se postižu u socijalizaciji osoba koje boluju od Downa te primjerima uspješnog uklapanja oboljelih u društvene aktivnosti.

Nakon dojmljive prezentacije skup su pozdravili Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci, Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća te Pavica Majdenić, zamjenica gradonačelnika Valpova. Ukratko su naglasili zadovoljstvo suradnjom s Centrom za socijalnu skrb u Valpovu te potpornim organizacijama koje provode programe Pomoć u kući za starije osobe. Predstavili su osnovne konture socijalnih programa koji se provode na području općina i gradova na području Valpovštine te zaključili da je nažalost iz godine u godinu sve više osoba u stanju socijalne potrebe, da je stanovništvo sve starije i da je sve veća potreba za širim obuhvatom starijih osoba odgovarajućim programo skrbi. U tom svjetlu zaključeno je da će se iskoristiti sve zakonske mogućnosti za proširenjem programa, a da će se u budućnosti nastojati izdvojiti i dodatna sredstva za tu namjenu.

Tekst: valpovstina.info

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content