Novosti|

Danas, 20. ožujka 2017. godine, održana je 39. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća na kojoj su vijećnici raspravljali o 21 točki dnevnog reda, među kojima treba istaknuti Strateški plan razvoja turizma grada Belišća, stanje sustava civilne zaštite, dodjelu javnih priznanja te program obilježavanja Dana grada, ali i izvršenje proračuna grada Belišća u 2016. godini te izvješće o radu Gradonačelnika i Gradske uprave za drugu polovicu prošle godine.

U izjavi za medije nakon sjednice, gradonačelnik Belišća Dinko Burić, osvrnuo se na čak 29 projekata za ovu godinu koji su završeni ili su u tijeku, no tu treba spomenuti i one koji su prijavljeni, a koji, bez projekta FASEP-a, iznose 31,5 milijuna kuna (s FASEP-om je to čak 84 milijuna kuna).

– Ono što je obilježilo ovu sjednicu je prihvaćanje izvršenja proračuna za 2016. godinu. Moram reći da mi je iznimno drago da smo i prošlu godinu završili sa znatno većim izvršenjem proračuna na prihodovnoj strani – onda razumljivo i na  rashodovnoj u odnosu na izvorni proračun. Ako vodimo računa da je izvorni proračun oko 23,5 milijuna kuna, a završili smo s 43,5 milijuna, onda nam je to svima razlog za zadovoljstvo i potvrda da se pisanje projekata itekako isplati. Tih 20-ak milijuna kuna koji su došli u Belišće rezultat su realizacije projekata u 2016. godini, naglasio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodajući kako se nada da će se ovakav trend nastaviti i u ovoj godini.

Gradonačelnik Burić zahvalio se svim članovima Gradskog vijeća, posebno članovima Gradske uprave, na marljivom radu i pisanju projekata koji su omogućili da u Belišću ostanu trajne vrijednosti i sadašnjim, ali i budućim generacijama.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content