Novosti|

Udruga djece i mladih s teškoćama u razvoju „Zvono“ Belišće, u suradnji s Glazbenom školom, u 2015./2016. školskoj godini provodi projekt za djecu i mlade „Mi svijetlimo“. Projekt je financiran od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa.

U sklopu projekta održane su kreativne, glazbene, dramske, plesne i žonglerske radionice i audicija za učenike OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, te za polaznike Glazbene škole Valpovo i Belišće. Namjera radionica je da se formira trupa od djece (glazba, ples, žongliranje) koja će pripremati glazbeno-scenski nastup. Nastup će se prikazivati u područnim školama i prenosit će poruku zajedništva, tolerancije, uvažavanja različitosti i empatije.

Radionice i audicija održavale su se u mjesecu studenom, na kampu Citadela i u Klubu mladih Garaža Belišće. Djeca su imala priliku predstaviti se kroz izvođenje pjesama i koreografija, davanje kreativnih ideja za naziv, plakat i kostimografiju predstave, te kroz glumu na temu bespredmetne radnje ili imitacije životinja. Također, imala su priliku kroz zabavu i početničke vježbe upoznati se s tehnikom žongliranja s lopticama i čunjevima.

Od siječnja 2016. godine nastavit će se dramske i glazbene radionice i vježbe za djecu koja će sudjelovati na nastupu, u ulozi glavnih ili sporednih likova. Sa žonglerskim radionicama nastavit će se u mjesecu prosincu 2015. godine, u Klubu mladih Garaža Belišće.

Radionice su se pokazale vrlo uspješnima budući da su od djece dobili lijepu suradnju u vidu pozitivne komunikacije, kreativnih ideja i prijedloga, te velikog interesa za sudjelovanje na sljedećim radionicama i nastupu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content