Novosti|

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće organizira radionice modelarstva, a do danas je modelarsku radionicu u Valpovu, Koški i Belišću prošlo 328 učenika.
Učenike za ovu tehničku aktivnost pripremaju nastavnici tehničke kulture, a samu radionicu vode mentori iz CTK Valpovo-Belišće Zvonimir Hajnc i Marijan Antolović.

-Aktivnosti smo započeli 25. travnja 2022. u 5b, 7b i 7c razredu (ukupno 52 učenika), OŠ Ivana Kukuljevića Belišće pod blok satom tehničke kulture. Sve je organizirao nastavnik Velimir Kunzinam, izvijestio je Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo-Belišće.

Modelarstvo u ovoj radionici je rad na Unimat strojevima i izrezivanje modela čaše za olovke od 3 mm šperploče po isprintanom nacrtu na samoljepivom papiru. Dva učenika moraju što kvalitetnije obraditi materijal i spojiti ga u zadani model. Nakon svih održanih radionica ocjenjivačko povjerenstvo izabrati će najbolji rad koji će natjecatelje odvesti na županijski nivo natjecanja.

“Modelarstvo 2022.” će se nastaviti do kraja školske godine u razredima koje će organizirati nastavnici tehničke kulture (Vanja Vujnović i Velimir Kunzinam) u Belišću i Veliškovcima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content