Grad za mlade, Novosti|

U Belišću je u ponedjeljak, 4. listopada, na početku Dječjeg tjedna, postavljena prva slikovnica na otvorenom “U našemu šumarku”, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg. Učenici 3. d razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, pod stručnim vodstvom svoje učiteljice Karmen Soldo, izradili su ilustracije za slikovnicu prema motivima predstave za djecu “U našemu šumarku”, autorice Ljiljane Silađi. Ova priča, koja govori o povezanosti čovjeka s prirodom i ovisnosti svih živih bića o okolišu koji nas okružuje, premijerno je izvedena na daskama belišćanskog kazališta prošle godine, u izvedbi Dječjeg dramskog ansambla Amaterskog kazališta Belišće. Tekst prve slikovnice na otvorenom napisala je Katarina Bošnjak.

Ovaj projekt, organiziran u suradnji s Društvom Naša djeca Belišće, ima za cilj potaknuti najmlađe na čitanje, ali i na boravak na otvorenom. Slikovnica je postavljena na pješačkoj ruti od Centra za kulturu, odnosno Osnovne škole, do Dječjeg vrtića “Maslačak”, što možete pogledati i u videozapisu na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=4ClSThPHdk0.

Slikovnica će biti postavljena do kraja mjeseca listopada, a učenici 3. d kao nagradu za svoj trud i kreativnost, sudjelovat će u kreativnoj radionici u Centru za kulturu, koju će voditi Bojana Reçica.

Tea Glavica, ravnateljica CK Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content