Novosti|

Književna udruga Vers Belišće uz potporu Osječko – baranjske i Virovitičko-podravske županije i ove godine organizira Smotru mladenačke poezije. Riječ je o projektu koji je prošle godine dobio priznanje Saveza društava Naša djeca za najakciju. Smotra se u Belišću organizira unatrag nekoliko godina, a pravo sudjelovanja imaju djeca i mladi do 18 godina, odnosno učenici osnovnih i srednjih škola.

Natječaj je bio otvoren do kraja siječnja, te već sada znamo da će na ovogodišnjoj Smotri nastupiti više od 50 učenika, a radovi učenika bit će objavljeni u zbirci Stihovi iz školske klupe. Točan termin održavanja Smotre mladenačke poezije još nije određen, no kao i inače, bit će negdje oko prvog dana proljeća, dakle 21. ožujka, doznali smo od Branka Fešiša.

Vers je također objavio i natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu, a u ovom natječaju dobna granica nije određena. Natječaj je bio otvoren do 5. veljače, a sudjelovati su mogli s jednom ljubavnom pjesmom. Komisija će odabrati pet najboljih radova koji će biti objavljeni u zajedničkoj zbirci KU Vers (zbirka će biti tiskana tijekom ove godine), a najbolji autor će biti nagrađen. Završna svečanost predstavljanja pjesnika bit će organizirana povodom Valentinova i to u petak, 17. veljače.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content