Novosti|

Izuzetno događanje priredila je Gradska knjižnica i čitaonica Belišće u utorak, 20. listopada 2015. godine u 19 sati u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Gošća knjižnice stigla je iz Šibenika, a radi se o poznatoj nutricionistici i autorici knjiga o zdravoj prehrani, Aniti Šupe. Inicijator njezinog dolaska u Slavoniju upravo je belišćanska knjižnica, a koliko je to bio pun pogodak, pokazala je prepuna dvorana Velike vijećnice Grada Belišća.

Naime, predstavljajući svoje knjige „Istine i laži o hrani“ i „Prva hrvatska LCHF kuharica“, Anita je ukazala na bitne odrednice prehrane koju ona zagovara. Ona ne slijedi službene stavove o prehrani, jer ih smatra rezultatom loše provedenih i zastarjelih istraživanja i, iznad svega, komercijalnih interesa.

Osnovu LCHF prehrane čini izvorna hrana: meso, riba, morski plodovi, jaja, povrće, orašasti plodovi te punomasni mliječni proizvodi i sezonsko voće. Biraju se zdrave prirodne masnoće (maslac, svinjska mast, hladno prešano maslinovo i kokosovo ulje) te hrana iz organskog i domaćeg uzgoja. Strogo treba reducirati namirnice bogate šećerom i škrobom ( kruh, tjestenina, pekarski proizvodi, riža i slično) te proizvode od pšenice i rafiniranih ulja.

Od 2010. piše blog „Istine i laži o hrani“ koji vodi i danas dajući uz mnoge savjete. Anita Šupe izdavač je i treće knjige autora Denisa Delogua „U šumi – kako sam nadvladao autoimunu bolest uz pomoć Paleo prehrane i funkcionalne medicine“ koja je osobna i vrlo intimna priča o vlastitom iskustvu autora od dijagnoze teške autoimune bolesti – multiple skleroze – do iscjeljenja.

Spomenute knjige mogu se posuditi u belišćanskoj knjižnici. Svi koji nisu stigli u Belišće, autoricu još danas (21.10.) mogu poslušati u Osijeku, u knjižari Nova, u 19 sati.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content