Novosti|

Iako epidemiološke mjere ograničavaju proteklih godinu dana umnogome ograničavaju nekadašnje načine druženja i organizaciju aktivnosti, Likovna udruga Bel-Art i ove je godine povodom Dana grada Belišća organizirala likovnu koloniju.

Bila je to vrlo neobična i prva dislocirana kolonija, jer Belartovci nisu slikali na jednom mjestu, nego svatko u svom domu, odnosno na mjestu po izboru i to kroz nekoliko dana. Najljepšim bojama tako su belišćanski likovnjaci ponovno pokazali da korona ne utječe na njihovu kreativnu energiju, a zajednička želja svih je – što prije vratiti se u „staronormalno“, jer zajedničke likovne kolonije su prilika ne samo za druženje, nego i za razmjenu iskustava i učenje. Na ovu specifičnu likovnu koloniju odazvao se 21 član udruge, a motive, kao i tehnike svatko je odabrao po vlastitoj želji.

– Zahvalio bih svim našim članovima koji su se odazvali pozivu Udruge i sudjelovali na tradicionalnoj koloniji u povodu Dana Grada Belišća za koju se nadamo da ćemo već iduće godine moći realizirati onako kako svi najviše volimo: u što većem broju i ispunjenu druženjem s dragim gostima, poručio je predsjednik Bel-Arta Ivan Vajda.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content