Novosti|

Stiglo je godišnje doba tijekom kojeg se priroda budi, a bude se tako i nova, proljetna događanja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Povodom prvog dana proljeća koji se ove 2022. godine obilježava kad i proljetna ravnodnevnica, odnosno 20. ožujka, belišćanske knjižničarke osmislile su maštovito ukrašene vitrine izložbom marljive i kreativne Belišćanke Zorice Vukelić te divnu proljetnu izložbu fotografija umjetnika Udruge ZUM Belišće.

Zorica Vukelić održala je brojne kreativne radionice na kojima su kreativci mogli naučiti kako izraditi nove predmete vlastitim rukama. Također je sudjelovala na radionicama koje je vodila umirovljena knjižničarka Jasna Andrišić naučivši nova kreativna znanja koja je primjenjivala izrađujući svoje uratke. Ovog puta svoje će radove od svilenih vrpci predstaviti u obliku broševa, privjesaka za torbe, šešira i rukotvorina za razne druge uporabne svrhe, a što će se moći pogledati izloženo u staklenim vitrinama u predvorju zgrade Knjižnice.  

Osim ove izložbe, posjetitelji zgrade Gradske uprave grada Belišća i Knjižnice imat će priliku razgledati proljetne motive na izložbenim fotografijama članova Udruge za kulturu i umjetnost ZUM iz Belišća. U dogovoru s njima, belišćanska knjižnica organizirala je ovu zanimljivu izložbu punu prelijepih proljetnih motiva koja će biti otvorena za javnost sve do 18. travnja 2022. godine, jednako kao i izložba kreativnih rukotvorina u staklenim vitrinama.

Tekst: Vlasta Putar
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content