Novosti|

Nove jakne, pregače, cipele i papuče olakšat će obavljanje svakodnevnih poslova

Nakon bicikala, koji su im omogućili brži dolazak do svojih korisnika, ženama zaposlenima u sklopu projekta “Još jednom zaželi!” podijeljena je i nova oprema, koja će im pomoći u lakšem obavljanju svakodnevnih poslova. Oprema se sastoji od toplih zimskih jakni, pregača za za kuhanje i čišćenje, te cipela i anatomskih papuča, uz koje će i krajnji korisnici s područja Belišća biti zadovoljniji. Koordinatorice projekta, uz predstavnike Grada Belišća i Matice umirovljenika grada Belišća, uručili su novu opremu oduševljenim gerontodomaćicama, koje od svibnja prošle godine rade na projektu.

Zadovoljne su žene, ali i krajnji korisnici

– Ovo je jedna lijepa i uspješna priča, a dok se cjelokupan program “Zaželi” se u cijeloj Republici Hrvatskoj pokazao izuzetnim, možemo se nadati da ćemo imati prilike i kroz druge projekte nastaviti realizirati ovu, očigledno odličnu ideju. Naime, iako je projekt prvotno namijenjen dugotrajno nezaposlenim ženama, u određenoj životnoj dobi zbog koje teško mogu pronaći posao, kroz njega su uvelike profitirali i krajnji korisnici, kojima je ovo jedan blagoslov, da im netko svakodnevno dolazi na vrata i brine o njihovoj dobrobiti – naglasila je na podjeli opreme zamjenica gradonačelnika Grada Belišća, Ljerka Vučković, koja je ovom prilikom podsjetila i na redovnu, mjesečnu podjelu sredstava za čišćenje i higijenu u vrijednosti od 200 kuna, koju gerontodomaćice dostavljaju korisnicima.

Osposobljavanje i prepoznatljivost

– Zaposleno je ukupno 40 žena, koje skrbe o 160 korisnika. Cijelu prošlu godinu smo uspješno provodili projekt i vjerujemo kako će i 2020. biti ispunjena samo pozitivnim iskustvima – kazala je Katarina Bošnjak, koordinatorica projekta “Još jednom zaželi”, zadovoljna s angažmanom gerontodomaćica i povratnim informacijama koje pružaju korisnici.
Žene zaposlene u sklopu projekta Zaželi odmah su isprobale novu opremu, pa su prvo ushićeno uskočile u udobne pregače, koje su im baš po mjeri, dok su se u ugodnom razgovoru nakon podjele sve složile kako je uz kuhanje i pospremanje, većini korisnika uvijek važnije druženje.

– Žene preko 50 godina starosti teško pronalaze posao, a ovo nam svima koristi da se krećemo među ljudima i osjećamo korisnima. Tek sada, u radu s nemoćnima i umirovljenicima, shvaćamo da će i nama jednom možda biti potrebna ovakva pomoć. Osposobljavanje za gerontodomaćice, koje smo ranije položile, stoga je izuzetno bitno za našu budućnost, dok nam ovakva oprema, uz olakšavanje poslova, pomaže da budemo prepoznatljive, da svi znaju kada dolaze gerontodomaćice – istaknula je Snježana Bosanac, sretna s novim komadima odjeće i obuće.

S novom opremom, žene iz projekta “Još jednom zaželi!” moći će prepoznati svi sugrađani i korisnici.

Gerontodomaćice su odmah uskočile u nove pregače.

Za dodatne informacije:
Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika
ljerka.vuckovic@belisce.hr
031 400 636

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content