Novosti|

Nastavak suradnje Grada Belišća i Općine Cestica, koja je uspješno započela prije pet godina nastavljena je ponovnim posjetom delegacije ove općine našem gradu.

U petak, 23. srpnja 2021. godine, u Belišće su, u sklopu posjeta Slavoniji, došli predstavnici Općine Cestica, na čelu s načelnikom Mirkom Korotajem, predsjednik Udruge umirovljenika općine Cestica Milan Borak te još 50-ak članova udruge. Dobrodošlicu u Belišće poželjela im je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja ih je ukratko upoznala s poviješću našeg grada. Nakon pozdravnih riječi domaćina i gostiju, uz kratki film stanovnici Varaždinske županije upoznati su s razvojem grada Belišća.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj podsjetili su okupljene na prijateljstvo koje spaja ove dvije jedinice lokalne samouprave od 2016. godine. Osim što Belišće i Cesticu spaja rijeka Drava, želja je da se kroz ostvarivanje različitih društvenih, kulturnih pa i gospodarskih veza prijateljstvo nastavi i u budućnosti. Gosti iz Cestice potom su posjetili Svetište svete Ane u Bistrincima, belišćansku Maticu umirovljenika i Muzej Belišće, a s mnoštvom zanimljivih podataka iz povijesti Belišća upoznao ih je Dragan Milec.

Tekst i foto: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content