Novosti|

Proslava 50. rođendana Odbojkaškog kluba „Belišće“ počela je 29. prosinca 2019. godine uz božićni odbojkaški turnir, nastavila se promocijom knjige Josipa Kalema „Povijest belišćanske odbojke“, uslijedio je tradicionalni sportski domjenak koji organizira Športska zajednica Osječko-baranjske županije, na kojoj je belišćanskom odbojkaškom klubu uručeno priznanje za 50 godina djelovanja, a u petak, 3. siječnja, članice i vodstvo Odbojkaškog kluba „Belišće“ u Maloj vijećnici Gradske uprave ugostio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, uz kojeg je bila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić.

-Kada se radi o ovako okruglim obljetnicama, onda je to prilika prisjetiti se svih onih koji su tu bili u samim počecima, koji su bili među osnivačima, zahvaliti se svima njima, ali i trenutnom vodstvu kluba, ljudima koji ovaj klub već dugi niz godina uspješno vode. Čestitamo i svim onim generacijama igračica koje su neumorno trenirale i prenosile ime svog kluba i našeg grada diljem Hrvatske, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, te igračicama i upravi kluba poželio svako dobro u novoj godini, uz puno zdravlja i sreće te sportskog uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

Mlade odbojkašice su došle u pratnji vodstva kluba, predsjednice Dragice Jančikić, potpredsjednika Zdenka Glasovca, tajnika i trenera Josipa Kalema, trenerice Marije Majdenić i trenera Karla Kaptalana.

-Pola stoljeća Odbojkaškog kluba su, prije svega, obilježili dobri rezultati i opstanak kluba. Naime, ženski odbojkaški klub egzistira bez ikakvih prekida (osim kratko tijekom Domovinskog rata), on je najmasovniji sportski klub u gradu Belišću – u njemu trenira stotinjak djevojčica i djevojaka, rekla je predsjednica OK „Belišće“ Dragica Jančikić, zahvalivši se na potpori Gradu Belišću, Zajednici sportskih udruga grada Belišća te županijskoj sportskoj zajednici. Istaknula je dobar rad svih selekcija, svih trenera i uprave kluba.

-Svi su oni entuzijasti koji podržavaju sport i koji daju svoje slobodno vrijeme kako bi odbojka u Belišću opstala, poručila je te dodala kako se Odbojkaški klub „Belišće“ trenutno natječe u 1.B ligi, a nadaju se prelasku u 1.A ligu. Sudeći prema komentarima belišćanskih odbojkašica, koje unatoč školskim i fakultetskim obvezama treniraju četiri puta tjedno, ta želja i nije tako nedostižna. Na popisu želja je svakako i ona da se u Belišću oformi i muška odbojkaška ekipa.

Na spomenutom božićnom turniru nastupilo je šest odbojkaških ekipa iz Belišća, Našica, Vinkovaca, Bjelovara i Odžaka, a prvo je mjesto pripalo ŽOK-u Bjelovar. Najbolji primač bila je Petra Miličević iz Bjelovara, najbolja tehničarka je Helena Brčinović iz Vinkovaca, najboljim primačem-pucačem proglašena je Klara Jurišić iz OK Napredak Odžak, a najbolja igračica turnira bila je Marina Paradžik iz Bjelovara. Tom je prilikom odigrana i revijalna utakmica veteranki Odbojkaškog kluba „Belišće“.

Na kraju prijma u belišćanskoj Maloj vijećnici, Josip Kalem zamjeniku gradonačelnika Domagoju Varžiću i pročelnici Antoniji Andrašek Barić poklonio je svoju knjigu „Povijest belišćanske odbojke“, a nekoliko primjeraka nalazi se i u belišćanskoj knjižnici kako bi svi ljubitelji sporta mogli pročitati i vidjeti tko je to i s kakvim uspjesima obilježio pola stoljeća odbojke u Belišću. Nisu ni odbojkašice otišle praznih ruku – zamjenik gradonačelnika grada Belišća darivao ih je prigodnim poklonima, kako to i priliči gradu koji je nosio titulu Europskog grada sporta 2017. i bio dio Europske regije sporta Slavonija i Baranja 2018.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content