Novosti|

U srijedu, 25. rujna 2019. godine, tvrtku DS Smith Belišće Croatia d.o.o. posjetili su čelnici tvrtke DS Smith iz Londona, a poseban prijam za njih upriličen je u Maloj vijećnici Gradske uprave grada Belišća gdje su gradonačelnik Belišća Dinko Burić i njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, ugostili direktora korporativnih odnosa grupe DS Smith Grega Dawsona, predsjednika Europskog radničkog vijeća Josepha Reeda, članicu uprave tvrtke DS Smith Belišće Croatia Anu Soldo, direktoricu prodaje ambalaže za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Sofiju Milić te direktoricu marketinga Ivanu Gašparić.

Gradonačelnik Belišća goste iz Velike Britanije ukratko je upoznao s poviješću Belišća i industrijom koja se njeguje od samog osnutka mjesta i razvija sve do danas. Naglasio je važnost dobrih odnosa i suradnje tvrtke DS Smith i Grada Belišća, a posebno je istaknuo izvanrednu suradnju s Anom Soldo i Tonijem Bilićem, članovima Uprave DS Smitha Belišće Croatia d.o.o.

-Gradska uprava nastoji biti na pomoć i njima i svim ostalim gospodarskim subjektima na području Grada Belišća, jer smo ponosni na činjenicu da dvije od tri najvažnije i najuspješnije tvrtke na području Osječko-baranjske županije sjedište imaju upravo u Belišću. To su DS Smith Belišće i Harburg Freudenberger Belišće. Suradnja sa DS Smithom je toliko isprepletena  s našim svakodnevnim životom da sam siguran kako bez te međusobne suradnje i pomoći jedni drugima, mnoge stvari ne bi bile moguće, a one koje su moguće ne bi bile tako lagano realizirane, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić u izjavi za medije nakon prijma.

O toj suradnji i međusobnoj pomoći govori i činjenica kako je prije nekoliko mjeseci, po povoljnim uvjetima, tvrtka DS Smith Belišće prodala Gradu Belišću halu bivšeg Papirnog stroja 1, koji je prije 12 godina prodan u Indiju.

-Vrlo skora budućnost će, uvjeren sam, pokazati koliko je to bilo važno za realizaciju projekta izgradnje tvornice higijenskog papira ovdje u Belišću. Ta je prodaja investiciju zasigurno ubrzala i stvorila pretpostavke za cjelokupnu realizaciju. Veliko hvala članovima Uprave ovdje u Belišću, a posebno hvala članovima Uprave u Londonu. Jedan od ključnih ljudi koji se založio za to da se omogući potpisivanje ugovora o prodaji je g. Greg Dawson. Iskreno sam zahvalan, ne samo kao gradonačelnik, nego kao građanin Belišća na potpori koju je osobno dao, jer koliko sam saznao, bez njegove potpore to ne bi bilo moguće, poručio je gradonačelnik Burić, dodavši kako se raduje budućoj suradnji i budućim investicijama.

-Dosadašnje investicije nisu bile male, a činjenica da imaju namjeru i dalje ulagati nas posebno raduje. Raduju nas i najave o novim zapošljavanjima. Čeka nas još bolja i svjetlija budućnost. Bez međusobne suradnje nema napretka. Gradska uprava treba biti servis svim gospodarstvenicima i mi smo toga svjesni. Tako smo se ponašali do sada, tako ćemo i nastaviti dokle god budemo u prilici činiti nešto za zajednicu, zaključio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

O razlozima dolaska u Belišće, direktor korporativnih odnosa grupe DS Smith Greg Dawson je rekao kako su željeli doći ovdje i iz prve ruke vidjeti kako se posluje u Belišću, kako vodstvo tvrtke i radnici funkcioniraju.

-U protekle četiri godine ovdje smo investirali više od 40 milijuna eura, a imamo i dalje ambiciju rasti i razvijati se. U DS Smith Belišće smo ulagali prije, ulažemo i sada, upravo smo donijeli novu tehnologiju u Belišće, a ulagat ćemo i ubuduće. S gradonačelnikom i njegovim suradnicima imamo jako dobar odnos i ovom prilikom zahvaljujem njemu i suradnicima što su nam uvijek od pomoći i što potiču naš uspjeh i poslovanje u Belišću, rekao je direktor korporativnih odnosa grupe DS Smith Greg Dawson.

Joseph Reed, predsjednik Europskog radničkog vijeća govorio je o važnosti zaposlenika.

-Važna nam je različitost ljudi. Moj je posao povećati udio žena u tvrtki, kao i pripadnika marginaliziranih skupina. Također, drugi važan čimbenik nam je zadovoljstvo radnika, drago nam je vidjeti da su srcem i dušom u poslu. Znate, ne želimo da naši radnici jedva čekaju da odrade svojih 8 sati i odu kući, već želimo stvoriti uvjete kako bi oni mogli reći da vole svoj posao. Nije uvijek najvažnija velika plaća, još je važnije raditi u ugodnom radnom okruženju, raditi s kolegama koje smatraš članovima svoje obitelji. A to sam osjetio među radnicima u Belišću. I to želimo prenijeti i omogućiti svakom zaposleniku naše grupacije. Jer ako to postignemo, nitko nam neće biti ravan, zaključio je Joseph Reed, predsjednik Europskog radničkog vijeća.

Tvrtka DS Smith Belišće Croatia d.o.o. zapošljava oko 400 radnika, uz sezonske zaposlenika ta brojka bude i veća. U svakom slučaju, uspješnost ove tvrtke potvrđuje da se Belišće i dalje s ponosom može nazivati gradom papira.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content