Novosti|

U utorak, 14. srpnja 2020. godine u DVD-u Belišće, s početkom u 9 sati predstavnici poduzeća MISTAR Zagreb prezentirali su paletu proizvoda Weber hidraulički alat za spašavanje pri tehničkim intervencijama.

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije nastoji pratiti trendove u području alata za tehničke intervencije u prometnim nezgodama pa smo u kontaktu s proizvođačima i zastupnicima ove vatrogasne opreme kako bismo organizirali prezentacije i testiranja novih tehnologija.

U prostoriji Vatrogasnog doma Belišće prvo je održana teoretska prezentacije od strane tvrtke Weber Milana Kroflića koji je govorio o povijesti hidrauličkog alata tvrtke Weber, karakteristikama, razvoju i današnjem dostignuću alata u praćenju automobilske industrije. Od 10,15 sati ispred garaža Vatrogasnog doma održana je od strane predstavnika Weber praktična prezentacije hidračuličkog alata s agregatom (Milan Tišljar) i baterijskim hidralučkim alatom (Blanka Kroflić), uspoređujući rad na dvama osobnim automobilima.

Nakon njihove prezentacije, u daljnjim postupcima rješavanja zadataka pridružili su se operativni članovi DVD-a Belišće, Ivan Vincetić i Željko Čakalić na baterijskim alatima uz nadzor Blanke Kroflić, te Mario Karapetrić i Marko Ivić na hidrauličkim alatima s agregatom uz nadzoz Marka Tišljara. Cjelokupna prezentacije trajala je do 11,50 sati, a potom je uslijedila kratka rasprava i pojedini upiti.

Na prezentaciju su se odazvali zapovjednici stožernih gradskih vatrogasnih društava, većih središnjih društava, kao i predstavnici javnih vatrogasnih postrojbi i svima je omogućeno da u praksi isprobaju mogućnosti Weber alata.

Na prezentaciji i vježbi uz članove DVD-a Belišće nazočili su: Zdravko Cvenić – županijski zapovjednik VZ OBŽ-a, Berislav Hengl – pročelnik VZ OBŽ-a, Nikici Mužević – predsjednik VZ OBŽ-a, Stjepan Koški – DVD Valpovo, Dario Vajda i Pavo Dubravac – DVD Kešinci, Goran Krleža – DVD Marijanci, Josip Molnar – JVP Beli Manastir, Danijel Matković – JVP Našice, Tomislav Nađ – JVP Čepin, Hrvoje Šafranko – Mi Star Zagreb, Zaim Saljiji – DVD Belišće, Dominik Glavaš i Marija Završki –  STV.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content