Novosti|

IMG_2605-Small

Jučer je u prepunoj dvorani u Belišću održan kumanitarni koncert za kupnju klavira za Glazbenu školu Belišće.

Poznati hrvatski glazbenici pokazali su veliko srce i odazvali se pozivu organizatora. Publiku su zabavili Igor Delač, Mario Roth iz grupe Vigor, Tedi Spalato, koji je za ovu prigodu potegnuo čak iz Splita, te omiljeni rock sastav Opća opasnost. Veliko odobravanje publike doživio je i nastup profesorice klavire u Glazbenoj školi Latinke Ruski u duetu s Tedijem Spalatom. Svoj doprinos dao je i voditelj programa, dobro poznati, Željko Lončarić Žec te prateći Cocktail bend.

Glazbenici su izveli svoje najveće hitove te koncertom koji je trajao više od tri sata oduševili publiku. Povod ovome događaju bila je kupnja klavira za Glazbenu školu Belišće, a sav prihod od ulaznica ide u tu svrhu. Glazbena škola Valpovo djeluje već 12 godina, a područni odjel u Belišću s radom je započeo prije tri godine. Brojni učenici do sad su ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima, a klavir će uvelike doprinijeti nastavku te tradicije.

IMG_2621-Small-620x465

Gradonačelnik Dinko Burić iskazao je veliko zadovoljstvo ovom akcijom te zahvalio svima koji su došli i podržali ovaj humanitarni događaj, svim izvođačima, djelatnicima Glazbene škole, a posebno profesorici Tihani Ivanković, voditeljici Glazbene škole Valpovo-Belišće.

Uz Grad Belišće, organizator koncerta bio je i Centar za kulturu Sigmund Romberg, a ravnateljica Centra Silvija Kifer uručila je prigodan poklon svim izvođačima u znak sjećanja i zahvale za podršku kupnje klavira budućim mladim umjetnicima i potencijalnim virtuozima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content