Novosti|

Samostan Sv. Josipa Radnika u Belišću i mjesno bratstvo franjevačkog svjetovnog reda u Belišću šestu godinu zaredom organiziraju Dane franjevaštva od 1. do 4. listopada 2015. godine u župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika u Belišću. Ovi dani prilika su za sve župljane i ljude dobre volje da se kroz trodnevnu duhovnu pripravu i prigodna događanja upoznaju s bogatsvom franjevačke obitelji i karizme.

Proteklih godina kroz Dane franjevaštva predstavili su se muški redovi franjevačke obitelji, a na ovogodišnjim Danima predstaviti će se dvije družbe časnih sestara franjevačkog pravila koje djeluju u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Prvi dan predstaviti će se Družba Kćeri Milosrđa Trećeg samostanskog reda Sv. Franje, a misno slavlje svojim pjevanjem animirat će župni zbor Sv. Cecilija iz župe Bezgrešnog začeća BDM u Valpovu.

Drugi dan predstavit će se Družba Milosrdnih sestara Svetoga Križa. Treći dan priprave, tradicionalno, nakon večernje mise slaviti se Obred preminuća svetog oca Franje. Dani franjevaštva završavaju na svetkovinu sv. Franje 4. listopada svečanim misnim slavljem i prigodnim domjenkom za sve prisutne.

Dani-franjevastva

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content