Novosti|

Nakon subotnje pretpremijere, u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine u Palači Gutmann održana je premijera predstave “Palej ljubavi-romantična priča o belišćanskoj palači“.

Premijernoj izvedbi predstave prisustvovali su gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković sa suradnicima, gradonačelnik grada Belog Manastira Tomislav Rob, predstavnici Židovske općine Osijek i ostali uvaženi gosti.

Podsjetimo, predstava je nastala kao projekt Grada Belišća, Centra za kulturu i Turističke zajednice grada Belišća, a izvedena je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku. Režirao ju je  Mladen Merzel prema dramskom tekstu nagrađivanog novinara i književnika Drage Hedla. U središtu predstave nalazi se Palača Gutmann u kojoj su oživjele, kroz fikciju i zbilju, brojne poznate belišćanske osobe i događaji.

Glumci i cijeli autorski tim nagrađen je dugotrajnim pljeskom publike, a u predstavi su, osim glumaca osječkog HNK-a Aljoše Čepla, Matee Marušić i Miroslava Čabraje igrali brojni glumci amateri i statisti; članovi Amaterskog kazališta Belišće, Crkveno pjevačko društvo Mir pod ravnanjem Želimira Sušića, učenici Glazbene škole, članovi MPD-a Bel Ami, Tamburaškog orkestra, Gradski puhački orkestar grada Belišća i Puhački orkestar DVD-a “Valpovo”.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content