Novosti|

Na dan Velike Gospe predstavnici belišćanskog UHDDR-a i ove su godine posjetili Aljmaš, najveće marijansko svetište u Slavoniji i Baranji. Tako je hodočašće Gospi od Utočišta postalo tradicija belišćanskih Dragovoljaca.

Netom po dolasku prijeđen je Križni put na aljmaškoj “Kalvariji” i izmoljene su molitve uz svih 14 križeva. “Kalvariju”, za pobožnost Križnog puta podižu Isusovci još daleke 1726. godine, 22 godine nakon utemeljenja Gospinog svetišta. Jugoslavenska “narodna armija” 1953. godine namjerno ruši aljmašku “Kalvariju”, kako nitko ne bi mogao doći u blizinu izgrađenog vojnog bunkera. 50 godina kasnije u organizaciji Udruge katoličkih gospodarstvenika kreće se s obnovom “Kalvarije”

Predstavnici UHDDR-a potom su odali počast i zapalili svijeću poginulima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata na desnoj obali Dunava.

Sveta misa za stradalnike Domovinskog rata održana je u 12,00 sati. Misno slavlje predvodio je dr. Stanislav Šota, povjerenik za pastoral branitelja i stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije i koordinator Središnjeg koordinacijskog ureda Pastoralnog odsjeka.

Po održanoj Svetoj misi vlč. dr. Šota pozvao je članove UHDDR-a na razgovor, što je također postalo tradicija. Uslijedilo je ugodno druženje s ovim velim dušobrižnikom i prijateljem UHDDR-a Belišće, kao i prijateljem svih stradalnika i branitelja Domovinskog rata.
UHDDR Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content