Novosti|

U sklopu IPA projekta “Potpora učinkovitoj provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina” jučer, 2. svibnja 2017. godine, u Osijeku provela se jednodnevna radionica o primjeni Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i korištenju novog e-sustava nadzora i izvještavanja o UZPNM-a, namijenjenog službenicima u tijelima državne uprave te lokalne i regionalne samouprave.

U uvodnom dijelu radionice govorilo se o ljudskim pravima te pravima i slobodama pripadnika nacionalnih manjina, potom se razgovaralo o Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina i njegovoj provedbi, a na kraju je predstavljena i aplikacija novog e-sustava.

Grad Belišće predstavljali su zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Belišća Antonija Andrašek Barić. Zamjenik gradonačelnika Varžić sve prisutne upoznao je činjenicom da na području grada Belišća žive čak 22 narodnosne skupine te iznio pozitivne primjere suradnje s predstavnicima nacionalnih manjina na području grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content